۲۲ مهر ۱۴۰۰، ۱۶:۰۳

رئیس اداره مشاوره وزارت بهداشت:

آمادگی ادارات مشاوره برای ارائه خدمات حضوری به دانشجویان

آمادگی ادارات مشاوره برای ارائه خدمات حضوری به دانشجویان

رئیس اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت گفت: به کارشناسان خود آموزش‌های لازم را ارایه داده‌ایم تا با بازگشت دانشجویان به فضای دانشگاهی، حوزه سلامت روان مورد توجه خاص قرار بگیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر فرهاد طارمیان با اشاره به هفته سلامت روان در کشور و تاکید بر نابرابری ارایه خدمات بهداشت روان در جهان، گفت: به دنبال شیوع پاندمی کرونا در جهان و کشورمان ایران، اهمیت دسترسی به خدمات بهداشت روان بیش از پیش نمایان شد.

وی افزود: بر همین اساس در این مدت ادارات مشاوره و سلامت روان در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور آمادگی خود را ارتقاء داده‌اند تا با حضور دوباره دانشجویان در فضای دانشگاهی خدمات خود را به بهترین نحو ارایه دهند.

رئیس اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت سلامت روان در هر کشور و جامعه‌ای گفت: ۱۰ اکتبر هر سال از سوی سازمان جهانی بهداشت و فدراسیون جهانی سلامت روان به عنوان روز سلامت روان معرفی شده است که در ایران نیز به دلیل اهمیت این موضوع یک هفته به حوزه سلامت روان اختصاص داده شده است که ۱۸ تا ۲۴ مهرماه را شامل می‌شود.

طارمیان به ناعادلانه بودن دسترسی به خدمات سلامت روان در سطح جهان اشاره کرد و گفت: تحقیقات و گزارشات سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد بین ۷۵ تا ۹۰ درصد افرادی که نیازمند به خدمات بهداشت روان در جهان هستند به این خدمات در کشورهای ضعیف و متوسط به لحاظ درآمد اقتصادی، دسترسی ندارند و این در حالی است که حتی در کشورهای مرفه هم به لحاظ اقتصادی وضعیت بهتر از این نیست.

وی اظهار داشت: امسال دو شعار به این روز و هفته اختصاص داده شده است که هر دو دارای یک معنای مشترک هستند، «سلامت روان در جهان نابرابر» و «مراقبت‌های سلامت روان برای همه بیایید آن را محقق کنید» این مفهوم مشترک را می‌رساند که مردم جهان آن‌گونه که باید به خدمات بهداشت روان دسترسی ندارند و عدالت در دسترسی به این خدمات برای همه در جهان محقق نشده است.

رئیس اداره مشاوره و سلامت روان اضافه کرد: این دو شعار به دلیل نگرانی‌های عمده‌ای است که وجود دارد و اکنون بیماری کرونا بر افزایش آن دامن زده است. پاندمی کرونا در حدود دو سال گذشته موجب شده است گروه‌های مختلف جمعیتی به طرق مختلف آسیب‌های جدی روانشناختی و ضعف‌های روانی را متحمل شوند که در این میان کادر بهداشتی و درمانی، دانشجویان و دانش‌آموزان فشار بیشتری را متحمل شده‌اند.

وی با تاکید بر این‌که نگرانی روبه رو شدن با موج جدیدی از مسائل و مشکلات روانشناختی با فرونشانی کرونا، وجود دارد، تصریح کرد: بر این اساس در ادارات مشاوره و سلامت روان در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی، به کارشناسان خود آموزش‌های لازم را ارایه داده‌ایم تا با بازگشت دانشجویان به فضای دانشگاهی، حوزه سلامت روان مورد توجه خاص قرار بگیرد.

طارمیان با تاکید بر دسترسی به خدمات تخصصی سلامت روان برای همه مردم جامعه و دانشجویان، گفت: پیش بینی می‌کنیم حجم کار ادارات در این دوران با وجود مشاوره‌های آنلاینی که در این دوران برقرار بوده است، افزایش قابل توجهی پیدا کند.

کد خبر 5327634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha